نویسنده آقای کلیم الله توحدی در کتاب حرکت تاریخی کرد

گرد آورنده وبسایت روستای دولتخانه

گفتگو با پدر پروفسور صادقی بخش اول

 


روز بیست سه فروردین سال ۱۳۶۳ که قسمتی از این کتاب{کتاب حرکت تاریخی کرد} از زیر چاپ خارج شده بود. فرصتی دست دادکه به حضور آقای صادقی شرفیاب شده مطالبی را از ایشان سوال نمایم آقای صادقی با بزرگواری و خوشروئی تمام حقیر را پذیرفتند سخن را از قوچان وچگنه آغاز کردیم.

بیان داشت اولین کسی که در قوچان مدرسه ملی دایر کرد که هنوز در مشهد وجود نداشت،یک نفر از ترک های مهاجر عشق آباد بود که از روسیه به ایران آمده بود. نامش بخش علی ودارای مدرک دیپلم از عشق آباد بود. بخش علی با برادرش که او نیز آموزگار بود ، فدا کاری بسیار معمول داشت  ودر مدت سه سال که مدرسه اش دایر بود،با عشق زائد الوصفی که به کارش داشت به پیشرفت قابل توجهی در با سواد کردن کودکان قوچان نائل آمد. حدود ۱۱۰ نفر بودیم که در این مدرسه درس می خواندیم.

برنامه درسی سخت وفشرده بود بطوریکه در سال سوم کسر متعارفی را نیز تمام کردیم. به ورزش نیز علاقه شایانی داشت ، بار فیکس و پارالل وژیمیناستیک و مشق نظامی با اسلحه های چوبی که ساخته بود از جمله مواد درسی ورزش بود. علاوه بر این کارها طبابت هم می کرد. وبدون اینکه از کسی پول بگیرد مریض هارا معاینه می نمود ونسخه می نوشت، مریض های سخت را در هنگام کلاس نیز نیز معاینه می نمود. مردم قوچان اورا سخت دوست داشتند. در این هنگام بود که رئیس فرهنگ خراسان بخش علی را معزول نمود ودبستان ملی اورا از هم پاشید و بخشعلی را به مشهد احضار نمود که در آنجا به کار تدریس  اشتغال ورزد ،لکن بخشعلی که به قوچان علاقه ودلبستگی شدیدی پیدا کرده بود ، از رفتن به مشهد خودداری نمود.

معلمی که از مشهد فرستاده بودند آدم شیرگی  وبی عرضه ای بود که بچه ها اعتصاب کردند و در خیابان های قوچان را افتادند سرود وشعار های تندی علیه وی می خواندند،میز نیمکت هارا شکستند وبه دار الحکومه رفته بست نشستند،حاکم قو چان در این در این زمان یکی از شازده های قاجار بود فراشان حکومت به ما حمله کرده عده ای را کتک‌کاری نموده بقیه فرار کردند سر انجام فرهنگ خراسان مجبور شد شخص دیگری از ون را که صدر زنجانی نام داشت به قوچان بفرستد  صدر زنجانی آدمی با سواد  وبا کفایتی بود و او موفق شد دبستان دولتی قوچان را دایر کند. برادر صدر نیز معلم قرآن  وخط بود.

دبستان بخشعلی  دبستان قوچان» نام داشت،ومنظور از شخص احمد شاه بود. بخشعلی ناگزیر با یأس و سر خوردگی مجبور به بازگشت به عشق آباد شد وبعدا روس ها اورا بجرم اینکه برای ایران جاسوسی میکند،ترورش کردند.

دبستان بعدی که در قو چان دایر شد ،دبستان مهرداد بود. که ساختمان آنرا برای پادگان ،ماژول اسماعیل خان به دستور کنل تقی خان پسیان ساخته بود که پس از کشته شدن کنل در قوچان ،دبستان دولتی به آنجا انتقال یافت و من نیز آنجا درس خواندم. پدرم میرزا حسین صادقی فرزند حسن خان بگ فرزند آقا ابراهیم چگنی بود از خط زیبایی برخوردار بود وشعر نیز می سرود سه نسخه قرآن به خط زیبای نسخ که ترجمه آن به خط نستعلیق بود نوشت.


از آقای حسن صادقی سوال شد چند فرزند دارید؟ پاسخ داد:

۱ـحسین صادقی که شرحش گذشت

۲ـ علی صادقی که دارای دکترای در فیزیک واتم

۳ـ حبیب صادقی متخصص کشاورزی و دامداری که مدت چهار سال در مغرب(مراکش)بود واکنون در کاناداست.

۴-محمود صادقی آرشیتکت که اکنون در الجزایر است.

۵-محسن صادقی متخصص در رشته کامپیوتر که در سوئیس است.

۶-محمد رضا صادقی فوق دکترا  در روانشناسی بالینی که استاد دانشگاه مشهد است.

۷-پروین صادقی لیسانسه در ادبیات و دارای دیپلم زبان از فرانسه وسویئس که خانه داری می کند.

۸-بتول صادقی که اونیز خانه دار است و همسر آقای دکتر ملکی است.








اولین مدرسه قوچان

صادقی ,قوچان ,نیز ,های ,نمود ,مشهد ,بود که ,که در ,در این ,صادقی که ,بخش علی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

خواص خوراکی ها سرگرمی سالم زیبا frectalskuhsar قناری فروش عمده محصولات سلولزی بهداشتی سرای نگارین بهشتِ عاشقی دانلود کده homedecoration